Over ons

Mijn naam is Ron Schellekens, 40 jaar en vader van twee kinderen. Na de Havo heb ik eerst een MBO opleiding gevolgd en daarna ben ik naar de Pabo in Tilburg gegaan. Na deze studie afgerond te hebben, ben ik als leerkracht aan de slag gegaan. Dit doe ik nu voor het 15e jaar. Ik heb 12,5 jaar op OBS de Pionier gewerkt en sinds schooljaar 2019-2020 ben ik werkzaam op de Vijf Eiken te Rijen en op de J.J. Anspachschool in Dongen.

Mijn naam is Tess Cark, 38 jaar en moeder van twee kinderen. Na de Havo ben ik naar Pabo Breda gegaan om de opleiding tot leerkracht te volgen. Na deze studie afgerond te hebben, ben ik meteen als leerkracht aan de slag gegaan. Dit heb ik 11 jaar gedaan. Daarna ben ik mijn eigen praktijk gestart, R-Tess. Nu begeleid ik leerlingen die in het huidige onderwijs moeilijk mee kunnen. Deze begeleiding vindt plaats zowel bij mij thuis als op verschillende basisscholen. RT-Moves

Samen zijn wij, vanuit onze passie om kinderen te helpen, RT-Moves gestart. Tess merkt tijdens het begeleiden van haar leerlingen steeds vaker dat kinderen moeite hebben met automatiseren. Ron merkt in de klas precies hetzelfde. Je ziet steeds meer kinderen die in de bovenbouw zitten en belangrijke onderdelen niet geautomatiseerd hebben, zoals: tafels en spellingsregels. De tafels heb je in de bovenbouw weer nodig bij breuken, staartdelingen, procenten en verhoudingstabellen. In de bovenbouw wordt spelling veel lastiger, als dan eerdere spellingsregels niet geautomatiseerd zijn, lopen deze kinderen vast bij de moeilijkere woorden. 
 
Kinderen die belangrijke leerstof niet geautomatiseerd hebben, blijven heel hun schoolperiode achter de feiten aan lopen.  Ons doel is ervoor zorgen dat deze kinderen meer plezier krijgen in leren, zodoende kwamen wij op het idee om dit op een andere, leukere manier aan te bieden. Automatiseren van lesstof gaat namelijk vlotter als dit gecombineerd wordt met bewegen. Doordat kinderen enthousiast worden van bewegen en de hersenen tijdens het bewegen leerstof beter opnemen,  gaat het automatiseren vooruit!